Transferde enfes yaz

Süper Lig'de son yılların en heyecanlı ve en bomba yaz transfer sezonu geride kaldı. Ezeli rakiplerin yine birbirlerine saf dışı bırakarak çalımlar attığı bu yarışta 4 büyükler kendi rekorlarına imza attı. 82 gün içerisinde toplamda 16 takım, 158futbolcuya 133.7 milyonEuro (5 milyar TL) vererek lig tarihinin en yüksek ikinci bonservis harcamasını yaptı. Kesenin ağzınıaçan Fenerbahçe; 49.5 milyonEuro, son iki sezonun şampiyonuGalatasaray 34.1 milyonEuro ile en çok ikinci bonservisödemesini gerçekleştirdi. Kadrolarında ciddi yapılanmaya giden Trabzonsporile Beşiktaş transfere 19.6'şarmilyon Euro dökerek kendirekorunu kırdı.

CİMBOM'DAN 7 SEZON SONRA SATIŞ REKORU GELDİ
Takımlar, gönderilen oyunculardan toplamda 83.6 milyon Euro'yu cebine (3.1 milyar TL) koydu. Fenerbahçe'denBrighton'a giden FerdiKadıoğlu (30 milyon Euro),en çok kazandıran millioyuncu unvanıyla zirvedeyer aldı. Avrupa genelinde Süper Lig, harcamada 10'uncu, gelirde de 17'nci sırada göründü. Kerem Aktürkoğlu,Tete, Emin Bayram'ı bonservisiyle satan Zaniolo ve Zaha'yı da kiralayan Galatasaray, 31.1milyon Euro alarak2017-18'deki kazancını(20.7 milyon Euro)aştı ve en çok bonservis elde ettiği dönemi geçirdi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."